Nog een dagje Tenaxx

 

Vorige week vrijdagavond werden we bij het veld “verrast” door de korfbalvereniging die daar een kampeerweekend organiseerde. Helaas had men ons hierover niet geïnformeerd, waardoor een aantal schutters voor niks naar het veld was gekomen. Sommige van ons leggen een flinke afstand af om bij de trainingen te kunnen zijn en dan is het toch wel behoorlijk zuur om te horen dat je tevergeefs een uur gereden hebt.

Aangezien het veld ook op zondag niet voor ons beschikbaar zou zijn, besloten een aantal leden om die dag bij wijze van alternatief een ronde te doen op het 3D parcours van Dinopark Tenaxx bij Wedde.

Menno, Laurens, Susanna, Andresj, Evert, Bertram, Simon, Gerard K en Gerard G kwamen 3D schieten en Karlijn liep mee voor de gezelligheid.

Negen schutters zijn eigenlijk wat veel om in één groep te schieten, maar we kwamen voor ons plezier, het was prima weer, hadden geen haast en het woord gezelligheid is ook al gevallen. We bleven met z’n allen bij mekaar en hebben ons prima vermaakt.

Voor Gerard K was het de eerste keer op Tenaxx en Simon liep zijn allereerste 3D ronde. Voor hem was het wel even wennen aan de wisselende afstanden, maar hij kreeg het verrassend snel onder de knie en schoot uiteindelijk een Robin Hood in een pijl die Laurens zojuist netjes in een kill zone had geplant. Die dingen gebeuren bij 3D, er gaat wel eens een pijl verloren, niks om je schuldig over te voelen.

Het parcours blijft leuk en door de wisseling van seizoenen is het eigenlijk ook steeds een beetje anders, je zou zweren dat er in razend tempo wat bomen bij zijn gegroeid. De hier en daar hoog opgeschoten brandnetels bezorgden ons soms ook wel wat hoofdbrekens. Een enkel doel was vanaf de rode plok geheel door deze vegetatie verborgen. Wellicht een ideetje voor de beheerders om eens met de bosmaaier rond te gaan. Het mocht voor ons de pret niet drukken, gewoon zo nu en dan een beetje improviseren.

Had ik geschreven dat het prima weer was en dat we alle tijd hadden? Nou, tegen de tijd dat we nog een doel of twee-drie te gaan hadden braken de hemelpoorten open en werden we getrakteerd op een hoosbui van jewelste … die laatste twee doelen maar laten zitten en zo snel mogelijk terug naar de auto’s alwaar we in tamelijk doorweekte, maar zeer vrolijke toestand afscheid van mekaar namen na een hartstikke leuke en gezellige dag boogschieten.