Over Handboogvereniging Noorder Pijl

 

Handboogvereniging Noorder Pijl is in 1982 opgericht als Rôner Pijl. In 2002 is de trainingslocatie verhuisd van Roden naar Leek. Dit was voor ons aanleiding om de naam te veranderen in de huidige naam Noorder Pijl. De vereniging is aangesloten bij de overkoepelende Noord Nederlandse Handboog Federatie (NNHF).

Locaties en trainingstijden

We schieten woensdagavond binnen in Sportcentrum Leek, De Schelp 35, 9351 NV Leek. Om 19.15 uur begint de jeugd en nieuw aangemelde schutters. De senioren komen meestal rond 20.00 uur. Er kan worden geschoten tot ongeveer 22.00 uur.

In de maanden juli en augustus is er geen indoor training, gedurende die periode wordt de zaal-training vervangen door veld-training.

Gedurende vrijwel het gehele jaar wordt op zondagochtend buiten geschoten, vanaf 10.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. Dit gebeurt op de velden van de Korfbalvereniging Noordenveld in Roden, Borglaan 7, 9301 ZE Roden.
In de maanden juli en augustus schieten we daar ook ’s avonds, zolang het daglicht dat toelaat. Meestal is dit op dinsdagavond en vrijdagavond. Data en tijden worden dan in onderling overleg afgesproken.

Contributie

De contributie voor volwassenen bedraagt €110,- per kalenderjaar en voor jeugd tot en met 16 jaar €90,- (tot je 17e verjaardag). Dit bedrag is inclusief de contributie à €10,- voor de Noord Nederlandse Handboog Federatie (NNHF). Elk lid wordt aangemeld bij de NNHF.
Zijn er binnen één gezin. meerdere leden, dan geldt er een gezinskorting van 15% voor de tweede- en volgende gezinsleden. Deze korting geldt ook voor uitwonende, studerende gezinsleden.
De berekening van de contributie hangt af van de datum van aanmelding, de overgang van junior naar senior en de gezinskorting

Nieuwe leden

Beginnende schutters krijgen (3 keer) instructie van één van de trainers, waarbij gebruik kan worden gemaakt van een boog en andere benodigde materialen van de club. Deze instructies kosten €20. Wanneer je lid wordt van de vereniging, wordt dit bedrag op de contributie in mindering gebracht.
Als nieuw lid leer je schieten met een clubboog, gewoonlijk een standaard ‘Barebow’, met uitrusting en pijlen. Doelen en blazoenen zijn aanwezig. Nieuwe leden kunnen gedurende de eerste 3 maanden gratis gebruik maken van een boog en andere benodigde uitrusting van de club.

Afstanden en disciplines

In de sporthal van Leek kunnen we tot ongeveer 30 meter schieten. Meestal schieten de wat jongere jeugd en de beginnende schutters op ongeveer 10 meter. De jeugd kan ook op 18, of op 25 meter gaan schieten. De senioren en ervaren schutters schieten meestal op 18, 25 of 30 meter.

Op de Korfbalvelden van Roden schieten we dezelfde afstanden als binnen, maar ook op 50, 70 en 90 meter. Iedereen kan hier zijn of haar eigen afstand bepalen.

De disciplines die we schieten zijn de standaard FITA afstanden op een blazoen, van 10 tot en met 90 meter. Er wordt buiten ook op 3D doelen geschoten, die aanwezig zijn op het veld, of door clubleden zelf worden meegenomen.

Demonstraties

We geven soms demonstraties en lessen bij festivals, evenementen en bedrijfsuitjes. Hier zijn meestal kosten aan verbonden, of er kan per persoon een kleine bijdrage worden geleverd. Zie ook de fotogalerij voor de foto’s bij de verscheidene demonstratie-dagen die gehouden zijn bij festivals en evenementen . Deze activiteiten worden altijd in overleg met de club georganiseerd. We kunnen demonstraties en lessen geven aan kleine tot grote groepen. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via het contact formulier.

Bestuursleden

Voorzitter: Gerard Geertjes
Secretaris: Heleen Buijs
Penningmeester: Harko de Boer

Trainers

Hoofdtrainer: Auke Hesse
Assistent-trainers(s): Wisselende assistent-trainers in verband met beschikbaarheid.

.