Op zondag 3 november werd in Baarn de jaarlijks 3D wedstrijd georganiseerd door de Handboogschutterij Hilversum. Een wedstrijd op het terrein van Amerpoort. Een locatie voor verstandelijk gehandicapten. Een  mooi  terrein in het bos.  

Deze 3D ronde is anders dan de meeste andere 3D rondes. Amerpoort is een ronde waarbij 2 pijlen geschoten worden per doel. Na de eerste pijl wordt er ingelopen naar de tweede schietpositie. Beide pijlen tellen mee.  
De organisatie had erg zijn best gedaan om de doelen zo neer te zetten dat bij de verschillende plokken per doel er ook steeds een ander zicht op de weg gezette doelen ontstond.  In 3 lussen werden in totaal de 30 doelen verlopen. De catering was zeer goed verzorgd bij de kinderboerderij tussen de geiten, paarden en andere diverse dieren. Hier was een soort minimarkt neer gezet met een stand met leerbewerking, stand met diverse boogschietbenodigdheden en een stand met diverse producten van eigen terrein (bv honing, eieren e.d.). 

 

Rond een uur of 10 vond de start van de 3D ronde en rond een uur of 4 had iedereen de ronde uitgelopen en werden de punten opgeteld. Bij deze wedstrijd werden de BBR en de BHR samen gevoegd tot de categorie ‘Modern Barebow’. Carin werd in deze categorie keurig 1e. De prijzen waren hand geschilderde  boomschijfjes met een boogschutter er op geschilderd door bewoners van Amerpoort. 

Een zeer geslaagde dag.