Clubdag Trimunt 2022  

 

Zaterdag 18 juni werd de clubdag georganiseerd door Ger van den Brink, Evert van Zanten en Eric Koper. Net als bij Rapalje, vergt dit de nodige voorbereidingen en overleggen. Het parcours moet goed in elkaar zitten, anders schiet je elkaar voor de schenen! De mannen hadden van te voren het parcours al meerdere keren gelopen om te kijken of het veilig was en of het moeilijk genoeg was voor de compoundschutters (vooral voor eentje).

Het was inderdaad uitdagend en soms zelfs ‘onmogelijk’ gemaakt. De plok stond voor een boom! En dóór een boom heen schieten is verrekte moeilijk, kan ik je vertellen! We hebben vreselijk moeten lachen om hoe iedereen zich in bochten moest wringen om het doel te raken.

Het zwijn op de heuvel raken, terwijl je alleen de oortjes kon zien, was fenomenaal. Ik kan mij voorstellen dat de wat kortere mensen onder ons, helemaal geen oortjes zagen. Menigeen is bij dit doel een pijl kwijt geraakt.

Harko miste met zijn pijl en die zat in een boom. Met een tak heeft hij die er uit gekregen, maar de tak hing dusdanig op scherp, dat het waarschijnlijk zou zijn dat iemand hem op zich zou kunnen krijgen. Met een andere tak heeft hij de gevaarlijke tak weer uit de boom staan gooien. Het was warm die dag en ik kan mij voorstellen dat bij Harko de zweetdruppeltjes op zijn voorhoofd stonden.

Na de eerste ronde konden mensen nog de hunterronde gaan doen en tegen de tijd dat deze ‘fanatiekelingen’ terug kwamen, stond het vlees al te sputteren op de barbecues. Net als voorgaande jaren was Rob de master-barbecue-chef en dit deed hij uitstekend! Binnen was ondertussen de groente gesneden en stond alles klaar op de tafel voor de zelfbediening. In een grote kring zaten mensen te eten en te kletsen en zodra iedereen voldoende gegeten had, werd er gezamenlijk opgeruimd en schoon gemaakt. Na de nodige knuffels en kussen ging iedereen weer naar huis.

Dank je wel Ger, Evert, Erik, Rob en Susanna voor een super mooie dag!

 

Heleen buijs