Zoals het wel vaker gaat, ontstond er op zondagochtend, bij het veldschieten, een idee om op Koningsdag te gaan boogschieten. Een aardig groepje schutters stemde hiermee in en zo ontstond het voornemen om 3D te gaan schieten op Tenaxx. Het groepje groeide uit tot 13 mensen en het leuke was dat ook onervaren schutters mee gingen, die aldoende wegwijs werden gemaakt. De kaarten konden online besteld worden of anders regelde Susanna dat even. Gerard G ging helaas niet mee, want hij was door zijn rug heen gegaan.

Iedereen was aanwezig op de parkeerplaats, maar het wachten was op Harko. Geen probleem, want met elkaar is het altijd wel gezellig. De tijd ging al aardig naar de 11.00 uur, waarop we zouden gaan lopen, maar nog steeds geen Harko. Toch maar even bellen. Je weet maar nooit of iemand nog in zijn bed ligt tenslotte. Met de verrekijker werd elke blauwe auto, die in de verte reed, bestudeerd om te zien of dit (eindelijk) Harko was. Nou hij wás op tijd… 1 minuut voor 11 uur kwam hij de parkeerplaats oprijden. Onderweg had hij de weg gevraagd bij een aantal huizen, want de route op zijn mobiel kon hij niet lezen, omdat hij zijn bril vergeten was. We waren blij dat hij heelhuids gearriveerd was en gezamenlijk liepen we naar de startplaats van het parcours. De zon scheen, er was een briesje, we waren blij om met dit heerlijke weer te kunnen schieten!

Aan het begin van het parcours ontstonden spontaan 4 groepjes. De uitgezette route was anders dan de vorige keer dat we er waren en plotseling stonden we voor een groot hek wat op slot leek. De markering gaf aan dat we toch écht er langs moesten! Het hek bleek open te kunnen en even verderop liepen we weer tegen een dicht hek aan. Dit keer niet van onze kant te openen, maar zo creatief als we zijn, liepen we een stukje door en konden we weer de route volgen. Toch maar een appje naar de rest gestuurd dat de laatste groep het eerste hek weer moest dichtdoen.

Heerlijk geschoten en na het laatste doel zijn we neergeploft op de lange bank die uitkijkt over het landgoed en de vijverpartij. We moesten op 1 groepje een klein uurtje wachten, maar de zon scheen, en het gezelschap was fantastisch. Over en weer vertelde iedereen zijn belevenissen. Zo had Dick de kop van de kalkoen geschoten, maar René vond het geen Kill! Raar hoor…

Om Gerard een beetje op te vrolijken, werden er foto’s naar hem gestuurd. Het aantal pijlen wat zoek of stuk was gegaan viel reuze mee en iedereen kon terug kijken op een super geslaagde Koningsdag.

Verslag gemaakt door Heleen